Køb kunst hos kunstneren

I denne artikel vil jeg gerne hjælpe dig med at belyse de fordele, du kan opnå ved at køb af kunst direkte hos kunstneren.

Hvis du mangler et nyt spændende kunstværk til dit hjem hvor vil du så helst finde det ? I et stort galleri kan udvalget være stort og med forskellige kunstnere, og det er altid godt at orientere sig flere steder, inden du foretager et så vigtigt valg. For det første skal du falde for maleriet , men for det andet er det vigtigt at kende lidt til kunstneren bag værket.

Gode steder at se på original kunst :

 • gallerier
 • Åbne døre hos kunsterne i dit lokalområde , især hvis du søger malerier med tilknytning til din egn eller landskabet omkring din egn.
 • kontakt en kunstner for et besøg, de fleste vil gerne have besøg i deres atelier, hvis du ringer eller skriver til dem.
 • Kunst i pinsen, Kunstrunden Nordsjælland, næsten alle landsdele har kunstrunder , Lejre, Vestsjælland og Odsherred f.eks
 • Facebook og Instagram kan kan give dig en god fornemmelse af, hvad du synes om, men det er langt bedre at se kunsten i virkeligheden.

Køb kunst hos kunstneren

For mange betyder det meget at kende kunstneren. Maleri og kunstner hører sammen, da mennesket bag værket ofte giver noget af sig selv i et værk, og sikkert har tilbragt mange timer på at tænke over og arbejde med værket. Den bedste forudsætning er at tale med kunstneren selv. Din egen intuition og fornemmelse for kunstneren får du bedst ved at møde kunstneren selv i sit atelier, hvor arbejdet foregår.

Hvis et maleri taler til dig, er det også spændende at høre, hvilke tanker kunstneren har med maleriet. Det bidrager i høj grad til forståelsen af et maleri. Nogle gange kan maleriet stå alene, og du har her allerede en god fornemmelse, at dette maleri taler til noget inden i dig, men det giver altid en ekstra dimension at høre kunstnerens tanker bag. Det kan giver dit kommende værk endnu mere værdi for din oplevelse af det. og vil være med til at du vil blive med at kunne se på det i mange år. I de let abstrakte malerier vil der ofte opstå nye historier, hver gang du ser på det.

abstrakt figurativt maleri af Gunhild Rasmussen

Personlighed og valg ved køb af kunst hænger sammen

Hvis du samtidigt ved at kunstneren står inde for nogle værdier, som du også sætter pris på, bliver dit maleri endnu mere værd for dig. Ved valg af af maleri og valg af kunstner er det med til at fortælle noget om din egen personlighed. Og det er i kunsten vi lader vores egen personlighed komme frem. Ønsker du at gøre dit hjem personligt gør du det lettest med kunst på væggene, og netop kunst du selv sætter pris på.

Køb kunst til en rimelig penge

Hvad skal et maleri koste. Der er mange faktorer der spiller ind her : er kunstneren kendt, er det et original værk, størrelse og format, og hvor er det købt. Det kan ofte være svært at genneskue, hvorfor eet maleri skal koste måske 10 gange så meget som et andet. Een ting er dog sikkert. Ved at købe direkte hos kunstneren kan du spare rigtigt meget og som regel finde god kunst til rimelige penge. Der er nemlig ikke lagt 40-60 % oveni i avance, hvilket sker når du køber kunst på et galleri, der har flere kunstnere i sin stald. Og det er kun naturligt. det koster at drive et galleri.

Gode grunde til køb af kunst direkte hos kunstneren :

 • Du sparer 25 % af prisen på et maleri ved at købe direkte af kunstneren fremfor i et galleri , der har kunstnere i sin stald.
 • Der er ikke lagt avance på malerierne , svarende til 40-60 procent , som et galleri ville lægge på prisen.
 • du får et personligt kendskab til maleriet og til kunstneren bag værket
 • dit personlige valg af kunstner giver dit hjem mere personlighed.

Kig ind forbi mit galleri og atelier :

 • jeg har været aktiv billedkunstner i omkring 20 år og har altid haft en stor interesse i at være kreativ.
 • jeg har eksamen i billedkunst og deltaget i male kurser og qroquis hos forskellige kunstnere.
 • er medlem af den censurede kunstnergruppe Kunstrunden Nordsjælland og medlem af kunst i Halsnæs . Du kan finde min kunst både i mitdsjælland og om sommeren også i nordsjælland.
 • deltaget i mange udstillinger , se mere her : https://gunhilds-galleri.dk/udstillinger-paa-gunhilds-galleri/

Det skal kradse…

“Det skal kradse lidt i hjernen og man skal føle sig set som menneske – det er trods alt en selv, som skal holde ud at kigge på det hver dag ” citat af Katrine Martensen-Larsen boligstylist og fra bogen Living With Art : https://www.bog-ide.dk/produkt/3700371/katrine-martensen-larsen-living-with-art

Besøg mit galleri og atelier

Hvis du er nysgerrig efter at høre mere og opleve kunsten i atelieret, kan du besøge mig og blive inspireret af mine farverige og abstrakt inspirerede malerier. Du kan ringe på 40311580 eller skrive til mig på grgalleri@gmail.com for at aftale en rundvisning, eller tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Gunhilds Galleri,

Abstrakte til figurative, farverige malerier i Midtsjælland

Leave a Reply