Et skønt galleri i Fjordlandet

Portræt af maler Gunhild Rasmussen - her på een af mange kunstudstillinger

Mit galleri har en lang og spændende historie som har bragt det til hvor det er i dag – en hyggelig oase af skøn natur der danner rammerne for mine farverige, abstrakte til figurative malerier i Fjordlandet.

Et galleri i Fjordlandet

Tidligere lå Gunhilds Galleri på bryggeriet Hornbeer, som jeg stadig maler etikette malerier til, som da vi boede der. I foråret 2019 rykkede mit galleri ned til den lille samling af huse som hedder Holtensminde i Fjordlandet. Og galleriet hedder nu Gunhilds Galleri- I det gamle grisehus.

Og hvorfor nu det ?

Jo, Niels Abraham Holten købte i 1810 godset Krabbesholm på Midtsjælland og var en rundhåndet mæcen for litteratur og kunst og samtidig en human godsejer Han istandsatte kirken i Sæby og byggede og istandsatte små gårdmandssteder til sine ansatte, heriblandt husene i Holtensminde. Mit galleri ligger i denne lille samling af huse i nr. 75, helt op ad Krabbesholmholm skoven og i et tidligere grisehus.  Der var rester af tag og bjælker inde i grisehuset, da vi købte stedet i 2018. Samtidigt fandt vi gamle øl fra Carlsberg, malergrej, pensler og udtørrede malertuber.

Maler udstyr med farverig maling.
mit malergrej

En øl historie og en tidligere billedkunstner.

Fra midt i 50´erne var huset ejet af Vibeke Elisabeth Plutte, født Jacobsen. Hun var oldebarn af brygger Jacobsen, Carlsberg og boede her til 1964. Herefter blev ejendommen solgt til Torben Holck Colding og hustru Benedicte Colding. Torben Holck Colding var direktør i Ny Carlsbergfondet og Bendedicte var billedkunstner. Hun hed oprindeligt Benedicte Lose og blev kaldt smukke Lose. Torben Holck rejste meget og hjembragte spændende planter til haven. Nogle af disse kan stadig findes i den vilde naturhave.  Gamle frugttræer plantet midt i tredserne, står nu næsten som skulpturer i haven.

Tæt beplantet grøn skovbund og gammelt træ.
skulptur i den vilde have ved galleriet

Man kan gå op ad en trampesti og igennem den gamle vilde have, der således har stået uberørt siden sidst i 80´erne. Her kommer man op til bondens vinmark, hvor der er en smuk udsigt ud over Hornsherred og som nu er en del af Visit Fjordlandet.

Vi synes, det er lidt sjovt med den historik, da der nu bor en gammel brýgger- og nu vinbonde og en billedkunstner på ejendommen igen.

Lidt lokal historie fra Gunhilds Galleri

Sidst i 1890’erne boede familien Ludvig Hoffmann Roed, og hans kone Laura her og de fik i alt 10 børn. Der er således mange efterkommere af stedet. I mit galleri er der en historie fortalt af en af børnene Karl Emil Roed. Her fortæller han om det liv familien dengang levede. Hvordan de lod 2 af køerne trække ploven, indtil de fik 2 heste og faderen begyndte at køre mælk til Karleby mejeri, Og vandt 60.000 kr. i lotteriet, det var rigtigt mange penge dengang. Hele historien kan du læse i mit galleri, og der er et foto af familien foran vores stuehus og med de 2 køer spændt for vognen.

Galleri med sommerfuglehave og en lidt vildere have

Galleriets have er et yndet sted for insekter og sommerfugle, og der er god inspiration at finde til en vildere og mere naturlig have.

Grønt skilt der fortæller at haven er åben i forbindelse med Havefestival

Haven er altid åben i forbindelse med Haveselskabets Havefestival, men du kan også lave en aftale om et besøg i galleri og have, hvornår det passer dig. Se mere her :  Åben have Haveselskabet

Oplev malerier i et naturligt lys.

Galleriet ligger således i helt særlige stille og naturskønne omgivelser. Dette giver ro og fordybelse til at kunne male og arbejde. Galleriet er mit daglige arbejdssted og atelier. Der er god plads til tanker og ideer til mine næste malerier. Galleriet er lyst og venligt og med udsigt til haven og med et godt lys fra nord, der kommer ind igennem det store vindue i gavlen.

At se malerierne i det rigtigt lys er vigtigt for at farverne træder naturligt frem. Jeg har således masser af dagslys i galleriet og lyssætningen i galleriet er ligeledes valgt således, at det oplyser rummet og malerierne i det rigtige og naturlige lys.

Gunhilds Galleri i de gamle grisehus med farverige udstillede malerier på væggene.

jeg er næsten altid i gang med eet eller flere malerier i galleriet , og du kan således opleve den kreative stemning og gå på opdagelse i nye malerier ved et besøg, og måske finde inspiration til dit næste kunstværk.

Hvorfor købe kunst i Gunhilds galleri ?

Gode grunde til at købe kunst direkte hos kunstneren :

  • jeg har været billedkunstner i omkring 20 år og stor erfaring med salg af malerier til kunstforeninger og til private
  • jeg har eksamen i billedkunst og deltaget i kurser hos forskellige kunstnere
  • stor erfaring med qroqius tegning
  • Du sparer 25 % af prisen på et maleri ved at købe direkte af kunstneren fremfor i et galleri , der har kunstnere i sin stald.
  • Der er ikke lagt avance på malerierne , svarende til 40-60 procent , som et galleri ville lægge på prisen.
  • Du kan låne et maleri med hjem på prøve
  • du kan bestille dit eget personlige maleri
  • medlem af kunstrunden Nordsjælland
  • medlem af kunstnere i Halsnæs
  • deltaget i mange udstillinger , se mere her : https://gunhilds-galleri.dk/udstillinger-paa-gunhilds-galleri/

Kunstudstilling med gæsteudstillere

Ved særlige lejligheder er galleriet åbent med gæsteudstillere. Det er for eksempel ved Kunst i Pinsen, hvor mange hundrede kunstnere i Midt og Vestsjælland har åbent og man kan køre fra sted til sted og opleve kunsten og atmosfæren hos kunstnerne.  Se mere her Kunst i Pinsen 21

Pjece for kunst i pinsen 2021 i Gunhilds Galleri.

Det kan være gæsteudstillere med glaskunst, smykker. bronzefigurer eller vævede tæpper eller figurer i fiber beton, se f.eks. her Anja Moos Wagner´s guttermænd , som udstillede i Kunst i Pinsen 21.     

Udstilling i Gunhilds Galleri med farverige malerier og flotte skulpturer.
Udstillng i galleriet med Guttermænd

Kreative små sjæle

Mit atelier er åbent for kreative små sjæle, så har du børn med kan de sætte sig og fordybe sig i farverne og male deres eget lille maleri, medens du går på opdagelse i galleriet. Udenfor galleriet er der gode siddepladser på terrassen og bænke i haven, så du kan nyde din egen medbragte madkurv. 

Barn der koncentreret maler og tegner i Gunhilds Galleri.

Oplevelser med kunst

Der er således oplevelser til alle aldre med interesse for kunst, natur og have her i Gunhilds galleri i Holtensminde. Se mere her for gode kunstoplevelser i Visit Fjordlandet, i Roskilde, Lejre og Frederikssund  Kunst i fjordlandet.

Kontakt mig gerne på 40311580 eller grgalleri@gmail.com hvis du har spørgsmål eller vil besøge mit galleri i Fjordlandet.

Gunhilds Galleri,

farverige og abstrakte malerier i Midtsjælland

Leave a Reply