Guide: sådan gør du et kunstværk til den perfekte personlige gave

Læs denne korte guide og gør et kunstværk til den perfekte personlige gave.

Et kunstværk kan være den perfekte gave til en af dine kære. Det viser både en tæthed i mellem jer, og en omhyggelighed i din søgen på en gave der passer til vedkommendes smag og behov. 

Men der ligger også en udfordring i at skulle udvælge kunst til en anden end dig selv. 

Din egen smag vil altid spille en rolle, men der er samtidig nogle tips jeg kan give dig til at gøre et kunstværk til den perfekte personlige gave. 

Tag notits af deres smag 

Inden du udvælger et kunstværk er det en god ide at observere vedkommendes hjem og udspørge dem lidt diskret. 

Tag notits af:

  • Kunst: Læg mærke til hvad de har hængende i forvejen. Er det farverigt eller afdæmpet? Foretrækker de abstrakt eller realisme? Store billeder eller mindre værker? Har de flere billeder fra den samme kunstner?
  • Interiør: Observer deres interiør og den stil de har indrettet deres hjem i. Er det moderne, mere gammeldags, eller retro? Er det minimalistisk eller har de en overflod af møbler? I et hjem hvor der i forvejen sker meget indretningsmæssigt, kan et maleri i rolige farver og bløde motiver afdæmpe indtrykket. Omvendt kan et minimalistisk hjem bære et mere farverigt abstrakt maleri. 
  • Kunstnere: Hvis samtalen falder på kunst kan du udspørge dem om deres favorit kunstnere eller galleri, og få et prej om hvad de kan lide den vej. 

Når du har dannet dig et godt overblik over deres smag er du klar til at begynde og lede efter et værk. 

Find det rette kunstværk

Nu skal du bruge det du har fundet ud af i din research. Du kan starte med at taste de søgeord ind i Google som du leder efter. Det kan for eksempel være Farverigt abstrakt maleri. 

Når du leder efter det rette kunstværk er det vigtigt at huske at:

  • Du leder efter kunst til dem, ikke til dig – så husk hvad du har observeret om deres smag
  • Lav et budget og hold dig nogenlunde til det – det er nemt at lade sig rive med
  • Hvis du køber kunst fra et mindre galleri får du ofte mere personlig vejledning og service – hvilket kan være en hjælp hvis du er lidt i tvivl 
  • Undersøg sælgerens bytte eller retur politik – det kan være, at værket skal byttes

Det kan også være, at du har udset dig et galleri eller en kunster som du ved, at modtageren af gaven vil være ekstra glad for. Hvis du så vil være på den helt sikre side, kan du give dem et gavekort til galleriet eller kunstneren, så de selv kan vælge deres favorit værk.

Når du har udset dig et kunstværk der passer til modtageren er det tid til at præsentere det flot og give gaven. 

Præsenter værket

En gave er en helhedsoplevelse, så sørg for at du præsenterer værket så flot som muligt. Skriv et kort hvor du beskriver dine tanker bag det udvalgte værk, og en beskrivelse af værket fra kunstneren hvis du har fået det med. 

Husk at oplevelsen af et kunstværk er subjektivt og en længere proces. Gransk ikke din modtagers reaktion for nøje, men giv dem plads til at beundre deres nye stykke kunst. 

Hvis du har ramt plet vil der hænge et kunstværk i deres hjem som altid vil skabe en positiv  association med jeres venskab eller forhold. Det var min korte guide om at give kunst som gave. Giv din kære en god overraskelse, og gør et kunstværk til den perfekte personlige gave i dag.

Har du brug for hjælp til at finde den perfekte gave?

Hvis du mangler inspiration og hjælp til at finde den perfekte kunstgave til en kær kan du kontakte mig på 40311580 eller grgalleri@gmail.com. Du kan også besøge galleriet, så kan vi tage en snak om det sammen. 

Gunhilds Galleri,

Abstrakte til figurative, farverige malerier i Midtsjælland 

Gavekort til Gunhilds Galleri
Et kunstværk er perfekt som den helt personlige gave

Leave a Reply