Skal du begynde at male? – Hvorfor maler jeg malerier?

Lev, mens du lever, kan ikke siges for tit. Men hvad er opskriften på det?  Mit bud er meget enkelt: du skal åbne dine sanser og være nærværende.  Og det er netop det, der er mulighed for, når du maler. Det sker for mig, når jeg maler mine farverige og let abstrakte malerier. Det betyder, at jeg skal være til stede og nærværende, spontan, ekspressiv og intuitiv. Det sætter gang i processen og kan være med til at skabe et maleri. Det åbner mine sanser, og når du betragter malerier, åbner du også dine sanser. Især hvis maleriet er abstrakt og ikke fortæller det hele med det samme. Læs denne blogpost, og find ud af om du også skal begynde og male. Læs mere her om abstrakt kunst

Øjnene der ser

Og det er øjnene, der ser, der bestemmer, hvad du ser på maleriet. Og herefter påvirker dig med glade farver og former, så du forhåbentligt får en oplevelse og en glad følelse ved at betragte maleriet.

Hvordan finder jeg motivationen? 

Den ydre verden motiverer og sætter nogle tanker i gang og fantasi og følelser i den indre verden. Bevægelse, dans, cykelture og ture i naturen sætter hos mig tanker i gang og danner en historie, som kan udvikles. Bevægelse i kroppen bliver til en bevægelse i sindet, som gerne kommer til udtryk når jeg maler. Jeg maler ”bevægelse i krop og sind”.

Farverige og let abstrakte Malerier, Cykeltur -i rød af Gunhild Rasmussen, Gunhilds Galleri

Terapi for sjælen

Det bliver til en helhed når krop og tanke er forbundet.  Det er maleterapi for sjælen- ligesom oplevelser i naturen kan være det.  I naturen er vi i bevægelse og kan mærke kroppen og dermed mærke os selv igen. så det hele bliver en helhed. Det at male kan give netop denne oplevelse. 

At være kreativ

Tanker og bekymringer forsvinder let i maleprocessen. Disse tanker er simpelt ikke tilstedeværende. Du er så fordybet i selve skaber processen, i det at være kreativ, og glemmer alt omkring dig. Og dig selv- det er din bevidste del, der holder fri. Så du bliver opløftet og fuld af energi.  Så jeg kan slet ikke lade være. 

Bliv glad af malerier

Jeg arbejder meget intuitivt, men samtidig med erfaring og viden, når jeg lægger energi og følelser i malerierne. Dette føles meget givende. Denne glæde er meget livsbekræftende, og jeg hører ofte,  at man bliver glad af at se på mine malerier.  At finde glæde, at skabe glæde, og fornemme at kunne give glæden videre- så man bliver glad af at se på malerierne, er også en stor del af min motivation for at male.   

udsigt let abstrakt maleri af Gunhild Rasmussen Gunhilds Galleri

Det var min lille guide til hvorfor du skal begynde at male. Jeg håber, at det kan give dig ligeså meget glæde som det giver mig.

Har du spørgsmål

Har du spørgsmål og brug for hjælp til at komme i gang med at male eller nysgerrig på at se mine farverige og abstrakte malerier i galleriet, så kan du altid kontakte mig på 40311580 eller grgallleri@gmail.com

Gunhilds Galleri,

Farverige og abstrakte malerier i Midtsjælland  

Leave a Reply